KG Nilson och Madeleine Pyk

Ingen av dem behöver väl en närmare presentation. Ett oväntat sammanträffande är att de då de tillfrågades berättade att de varit studiekamrater på Konsthögskolan i Stockholm från 1963. Båda har uttryckt sin förtjusning över att få ställa ut tillsammans.

KG har numera sin hemvist i Bästekille gamla skola tillsammans med Ann Makander. Han har ett förflutet som professor i grafisk konst i den Konsthögskola där han varit elev. Han har även skrivit ”KG Nilsons färglära” som nu omredigerats och kommit i en ny upplaga med titeln ”KG Nilson Om färg”. De som har Svenska Dagbladet känner säkert igen hans grafiska blad som säljs via tidningen.

Utställningen arrangeras med stöd av

Madeleine Pyk är ju en välkänd profil här på Österlen. Det är tredje gången hon ställer ut hos oss. Denna gång med ett antal tuschteckningar i svart/vitt. Tidiga, annorlunda bilder som visas för första gången.

Madeleine är produktiv, kanske väl produktiv säger en del. Men för Madeleine är målandet en livsnödvändighet. Hon är en person som varje dag måste pröva sina konster för att se om de fortfarande håller. Hon upprepar samma sak om och om igen. Ändå händer alltid något nytt.

På vernissagen låter vi de båda konstnärerna själva berätta och svara på frågor om sin utställning.

Utställningen pågår till den 1 september.