Ny konsert med Bäcker och Delander lördag 28/1 klockan 15:00

Vi presenterar Piazzolla, Peterson-Berger, Sting, Taube, Joni Mitchell, Morricone, Bernstein och  även kompositörer som Johan Magnus Sjöberg, Gunnar Jansson, Mats Eden, Maurice Ravel , Claude Debussey och Michael Nyman – (Inte alla på en konsert) i en skön mix med deras vackra melodier i centrum. En mycket personlig blandning av argentinsk tango, svensk folkton, jazz, Italienska filmteman, senromantik – allt hopknutet med en med en jazzblå tråd som ger våra konserter en helt egen karaktär.  

Vi är:

Per Bäcker – saxofoner & klarinetter
Hans Delander – piano

Så här tyckte några recensenter:

”Det är en njutning att sluta ögonen och följa musiken.Musik är känslor och stundtals var det så vackert att det knep i bröstet!” Ystads Allehanda, Ulf Mårtensson.

”Musik av högsta klass i Mariestads Domkyrka. Stämningsfullt, virtuost och med glimten i ögat!”  Mariestads tidning, Niclas Lindström.

”Moget och klangrikt-ytterst välspelat med stor omsorg om hedersbegrepp som melodisk och harmonisk klarhet, dynamik och klanglig variation i tätt och nära samspel. Nya Wermlandstidningen, Johnny Olsson.

Per Bäcker, Hagfors/Lund, välkänd saxofonist/klarinettist . Har spelat med artister som Tommy Körberg, Claes Malmberg, Anders Berglund, Nils Lindberg, Allhelgona Motettkör, Michael Brecker och i MSO. Anlitad av Malmö Opera i bl.a. West Side Story, Porgy and Bess, Les Misérables, The Producers och Miss Saigon. Spelar musik i de flesta genres och har de senaste åren uruppfört flera kompositioner av Kjell Andersson och Johan Magnus Sjöberg för saxofon, orgel, kör och orkester. Leder även  Bo Bistedts orkester.

Hans Delander, Söderhamn/Malmö. Hans förste pianopedagog var Greta Nord som även var pianistlegenden Jan Johanssons lärare. Studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Anställd som pianist i Norrbotten Big Band under flera år. Aktuell i musikalen ”De e dä här vi kallar kärlek”. Har spelat med artister som Jan Allan, Svante Turesson, Don Byas, Lotta Engberg, Brita Borg m.fl. Är regionens mest kompetenta allround pianist.

Frilansar nu företrädelsevis i södra Sverige och kan höras i diverse sammanhang från Malmö Symfoniorkester och Nöjesteatern, till jazzklubbar och pubar.

Konserten börjar lördag 28/1 klockan 15:00.