Litteraturbaren på Gösta Werner-museet

Kristi Himmelfärdshelgen 18/5 t.o.m. 21/5 klockan 17.00 – 20.00.

Marianne E. Gunve framför nyskrivna dikter med inspiration av Gösta Werners konst och introducerar fyra Simrishamnsförfattare.

Föreläsningarna kl. 18.00 – 19.00

Inträde: 60 kr Baren: Säljer alkoholfria drycker + litet tilltugg.

BOKBORD finns på plats

Torsdag 18/5: Dafvid Hermansson, lektor i historia och chef på Kiviks Museum. Har gett ut flera böcker, artiklar och publikationer om Första världskriget, i synnerhet om Sveriges roll som ”neutral” stat. Utställningsboken, som gjordes när Kiviks Museum som enda museum i Sverige deltog i det internationella uppmärksammandet av 100-årsminnet av kriget 1914-19, finns att köpa.

Fredag 19/5: Ingrid Järnefelt, arkitekt och författare, bor sedan 2007 i Gladsax i nya ”Österlens kommun”. Nu delar hon sin tid mellan att skriva deckare, klippa vinrankor och driva arkitektkontor hemma i det egenhändigt ritade huset. Elavbrott och explosioner, ryska båtar och fientliga jaktplan över Simrishamn. Vem är det som skapar ond bråd död och kaos på fridfulla Österlen?

Lördag 20/5: Maria Elena Bergman. Pensionerad universitetslektor i pedagogik / psykologi. Flyttade Från Dalarna via Stockholm till Skåne. Gnalövsbo i snart 8 år. Har skrivit essäer, berättelser, avhandlingar och romanen Sju systrar. Protagonisten Esmeralda gör mycket man inte får som flicka. Det blir betraktelser av hennes liv i Chile & Sverige, ”Att åter bli 17 år”.

Söndag 21/5: Mikael Håkansson utbildades i byggbranschen till målare, men arbetar nu som personlig assistent. Han presenterar i boken Invisa, ett urval av sina krönikor från Ystads Allehanda, omformade i mer poetisk form. Det är en lek med ord med betraktelser över livet och samhället. Det blir uppläsning ur boken varvat med skildringar om vägen, de snåriga stigarna till de skrivna orden. Något hände, som långsamt förändrade tillvaron…