18 maj till 11 juni visas Gösta Werners tidiga konst

Vi har grävt djupt i samlingarna för att hitta verk som inte har visats på länge, eller inte alls. Dessutom, på torsdag kl 16 så kommer en av grundarna till museet, Leif Hjärre berätta lite om Gösta Werner och hans konst för medlemmarna.

Den stora retrospektiva utställningen på Konstakademin i Stockholm med Gösta Werner (en ära som vederfares få) i maj 1989 följdes av strålande recensioner i pressen. I Svenska Dagbladet skrevs: ”Frågan är om Gösta Werner inte redan som konstruktivist tillhör de största artisterna i Sverige”. Vännen och konstnärskollegan Evert Lundquist instämde i hyllningskören med en handskriven (och på museet bevarad not) med texten: ”Gösta! Din konst är fantastisk och unik! Dessa två ord täcker allt. Tack! LUDDE.” Succén avslutades med en separatutställning på Waldemarsudde.

På Konstakademin visades de olika epokerna ur hans skapande: abstrakt, konstruktivistiskt, metereologiskt och maritimt. Den senare epoken, som sträckte sig från mitten av 60-talet till hans frånfälle, är den mest kända och den vilken, som regel, får mest uppmärksamhet. För att sprida kunskap om hans, av kritiker så hyllade, tidigare skapande presenteras nu en utställning på Konstmuseet Gösta Werner och Havet i Simrishamn under perioden 18 maj – 11 juni.

Avsikten är således att belysa hans tidigare epoker och att visa riktigheten i Svenska Dagbladets påstående. Hjärtligt välkommen för att bilda Dig Din egen uppfattning.

Vi har öppet torsdag till söndag 13-17. Välkomna!