Livet på Vik. Pia Stahl von Holstein, antikexpert.

Driver sedan 2016 Galleri KAMMAREN på Lilla Fiskaregatan i  centrala Lund. Till Kammaren är Du välkommen med frågor kring allt om värdering av kära föremål. Här får du kloka råd om försäljning eller nyförvärv av konst och antikviteter och modernt konsthantverk. Galleriet är öppet för utställningar av nutida svensk konst och konsthantverk under februari-maj och september-december.

Sedan 2003 är Pia förordnad besiktningsman av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Hennes erfarenheter av värderingar och antikviteter/konst är stora med 25 års branscherfarenhet från Auktionsvärlden. Pia har varit VD för Skånes Auktionsverk i Landskrona fram till 2015 och ansvarade bland annat för internationella auktioner och onlineauktioner samt värderings- och kursverksamhet inom konst och konsthantverk.

Medverkande expert” i SVT:s ”Antikrundan” 2006-2018. Favoritområden är smycken och silver, konst och skulptur, antikviteter, mattor och textilier. Och inte minst antikt kinesiskt porslin.

Mellan åren 2013-2015 var hon vice ordförande i Sveriges Auktionsföretags Förening.

Pia har under många år skrivit redaktionella texter, bland annat som fast medarbetare i Gods & Gårdar 2006-2011. Hon är också en flitig föredragshållare runt om i landet.

Pia gästade museet den 25 juli 2019.