Peter Sherman ställer ut målningar och grafik

4 juli till och med 30 augusti 2015

Peter ser ett nära samband mellan bildkonst och moderndans. Han uttrycker detta genom att i sina tavlor fokusera på dansares kroppar i rörelse. Peter arbete med ett antal internationella koreografer och nästan hela hans produktion handlar om dans och dansare. På utställningen visas verk från dans föreställningar i Sverige, Kanada och USA.


Peter Sherman är född i London men bor sedan 45 år tillbaka i Sverige. Han började måla när han var 62 år gammal och är självlärd. Han är figurativ konstnär och fångar moment av rörelser som är flyktiga för de flestas ögon. Med sitt skickliga handlag förmedlar han dessa moment av rörelser och transformerar dem till någonting ganska unikt då de fångar dansens koreografi. Tavlorna karakteriseras av dansens figurer, rörelser och kroppars strama muskulatur som genom dansens symboliska språk förmedlar korta ögonblick av rörelser. Vidare förmedlar de en rikedom av vardagliga känslor och uttryck som bildas genom dansarnas språk.


Former och komponerade konfigurationer blir ännu mer dramatiska genom hans mästerliga bruk av ljus och skuggor, som på ett effektivt sätt fångar och förmedlar inneboende emotioner, styrkor och harmoni i dansarnas kroppar. Bruket av ljus förhöjer underliggande spänningen och betonar rörelsernas behag på ett fängslande sätt. Peter Shermans figurativa tavlor öppnar våra ögon till kroppars skönhet, uttryck och visar på den emotionella komplexitet som finns i mänsklig rörelse.
Peter har deltagit i grupp och soloutställningar i New York, Nice, Monaco, Aix-en-Provence, Rom, London, Barcelona, Paris, Milano, Nantes, Stockholm, Edsvik och Lilla Vik.