Yvette Eklund Band, 2 augusti

Överträffar det mesta när det gäller svenskproducerad rootsrock!

Inte sen Rolling Stones storhetstid (68-72) har ett band, dessutom med en kvinnlig sångerska och låtskrivare i centrum, lyckats ta traditionen vidare och ändå lyckats behålla sin egen särart och identitet. Men nu händer det. Malmös stolthet, Yvette Eklund Band gör det på sitt andra album No Baggage Allowed. Jag har tidigare, skämtsamt, sagt att Yvette måste blivit till när Mick, Keith och Gram festade i Villa Nellcote på Franska Rivieran för att efter midnatt vingla ner i källaren och skriva modern rockhistoria.

Om Warner/Reprise fortfarande vore ett aktivt skivbolag med en svensk division som letade efter genuina, egensinniga talanger hade de inte kunnat motstå YEB, det finns inte många rockband i dag med en kvinna i front som dessutom skriver alla låtar (dags dato Yvette skrivit drygt 230 låtar!) och, dessutom lyckats få ihop gräddan av regionens musiker att medverka på detta projekt som ännu inte hunnit fylla fem år.

Detta är ett album som verkligen är värt att nå ut i västvärlden, hade det varit ett nytt band från SoutWest USA, L.A. eller från Alabamas ”muskelbälte” hade världspressen ställt sig upp och hyllat detta band med rötter lika djupa som hos en artist, typ Jason Isbell, eller en en Susan Tedeschi innan hon träffade Trucks. Ren magi i min värld.

Och denna kvintett kommer från Malmö. Dessutom ett album som under överinseende av producenten/gästmusikern Thomas Larsen spelats in i legendariska Tambourine Studios där som bekant Cardigans en gång spelade in sina hits. No Baggage Allowed har också många strängar på sin ändlösa lyra.

Den 2 augusti klockan 18:00 spelar de på museet.

Förköp via länken nedan,  insläpp och försäljning av eventuellt resterande biljetter 17:00 – 18:00.