Amelie Ehrensvärd Cardell 8/8

Skånska slott: en personlig guide genom tid och rum

Länge försökte jag hålla låg profil om min uppväxt på slott. På Journalisthögskolan var det knappast någon fördel, inte heller som reporter på Sydsvenskan, TT, Svenska Dagbladet, med mera.

Med min första bok om spöken på slott insåg jag att min bakgrund gav ett visst förtroendekapital, likaså nu när jag på uppdrag av förlaget Polaris har skrivit en guidebok om Skånska slott. Tillsammans med fotografen Peter Carlsson har jag blivit insläppt där allmänheten normalt sett inte har inträde och många har vågat svara personligt på mina nyfikna frågor. Själv har jag lärt mig massor på kuppen om allas vår gemensamma skånska historia.

Hoppas vi ses så kan jag berätta mer.

Och den chansen kommer den 8/8 klockan 19:00.

Välkomna!